Hirdessen itt

Kerpel-Fronius: A főváros valószínűleg nem tudja megvétózni az atlétikai vb-t


Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes szerint a fővárosnak valószínűleg nincs tényleges vétójoga a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezése kapcsán, de politikai mozgásterük van – mondta az ATV Start című műsorában.


Kerpel-Fronius azt mondta, hogy a pártja, a Momentum jelenleg nem az atlétikai vb megrendezését tartja a legfontosabbnak feladatnak, de tartják magukat ahhoz a 2019-es megállapodáshoz, ami szerint megrendezik a budapesti vb-t, ha a leendő atlétikai stadion közelében felépül a Diákváros, valamint az állam öt év alatt ötvenmilliárd forinttal támogatja az Egészséges Budapest Programot. Most azonban úgy látják, hogy a Fudan Egyetem terjeszkedése miatt veszélybe került a Diákváros, és az egészségügyi program idei tízmilliárdjának kiutalása is késik.

Arra a kérdésre, hogy a főváros vezetése megtorpedózhatja-e a vb rendezését, azt mondta, hogy valószínűleg nincs tényleges vétójoguk, de hozzátette, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség korábban többször is kifejezte, nem akarnak olyan városokban versenyeket rendezni, ahol a városvezetők nem állnak ki teljes mellszélességgel az esemény mellett. „Tehát politikai mozgástér ebben igenis van” – mondta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések