A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cukkinis, sajtos rizsfelfújt: tökéletes köret vagy könnyű vacsora


Ki mondta, hogy a rizsfelfújt csak édesen finom? Próbáld ki a cukkinis, sajtos változatot is!


A cukkini nem véletlenül olyan nagy kedvenc. A kalóriaszegény, vitaminokban gazdag zöldség semleges íze miatt a végtelenségig variálható, szeretjük rakottasban, rántva, töltve, sőt még süteményben is. Próbáld ki legközelebb rizsfelfújtba csempészve, igazán különleges, új fogást tehetsz az asztalra! Kitűnő önmagában, sőt köretként is kínálhatod.

Hozzávalók:

👉 20 dkg rizs
👉 10 db sajt
👉 4 db tojás
👉 2 dl tejszín
👉 1 db cukkini
👉 1 db leveskocka
👉 1 db vöröshagyma
👉 só
👉 bors
👉 szerecsendió
👉 olaj

Elkészítés:

A cukkinit reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, sózd be, és hagyd állni 15 percig. Közben a vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Dobd rá az alaposan átmosott rizst, és pirítsd üvegesre, majd öntsd fel három deci vízzel, morzsold bele a leveskockát, és főzd puhára. Keverd a rizshez a kinyomkodott cukkinit, a reszelt sajtot, locsold meg a tejszínnel, majd ízlés szerint szórj hozzá sót, borsot, szerecsendiót. A tojásokat verd fel, és forgasd a rizses-cukkinis masszához.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések