A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Veréssel fenyegette édesanyját és nagyapját egy kenderesi férfi


A 20 éves férfi többször is azzal fenyegette meg családtagjait, hogy ha nem adnak neki pénzt, akkor megveri őket.

A Karcagi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 20 éves kenderesi férfi ellen zsarolás bűntette miatt.

A vádirat szerint a vádlott 2020. végétől 2021. január 26-ig heti rendszerességgel, összesen legalább tíz alkalommal életveszélyesen megfenyegette 69 éves nagyapját, hogyha nem ad neki alkalmanként 2-2.000.- forintot, akkor bántalmazni fogja őt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A fenyegetésnek gyakran nyomatékot is adott azzal, hogy ökölbe szorított kezét ütésre emelve megindult a nagyszülője felé.

A sértettnek nem mindig volt pénze, ezért gyakran a szomszédaitól kért pénzt, amelyet átadott a vádlottnak.

A vádlott 2021. január 23-án az édesanyját is megfenyegette, hogyha nem ad neki pénzt és cigarettát, akkor bántalmazni fogja őt, majd egy alkalommal nagy erővel, ököllel a sértett felkarjára ütött. A megriadt nő a fenyegetés és az erőszak hatására jobbnak látta, ha átmegy a szomszédba, ahol kért egy szál cigarettát, amelyet a fiának adott.

Az ügy érdekessége, hogy a vádlottal szemben a bíróság korábban a vele egy háztartásban élő hozzátartozói – köztük jelen ügy sértettjei – sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt, akkor még fiatalkorúként 2 év javítóintézetet rendeltek el.

A Karcagi Járási Ügyészség a vádiratban azt indítványozta, amennyiben a jelenleg is letartóztatásban levő vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri, vele szemben a bíróság 6 év börtönt és 6 évi közügyektől eltiltást szabjon ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések