A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rozmaringos csirkecomb barackkal sütve: egyszerre sós és édes


A lédús őszibarack nem csak sütikbe finom, a csirkecombokat is feldobhatod vele.


Ha kedveled a hús-gyümölcs párosítást, a barackkal sütött csirkecombokat is feltétlenül tervezd be a menübe! A mézes, fűszeres pác fenségessé varázsolja a fogást. Alsó, felső és egész combokat is pakolhatsz a tepsibe. Sőt, a húst akár grillen is sütheted.

Hozzávalók:

👉 6 db csirkecomb
👉 3 db őszibarack
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 ág rozmaring
👉 2 ág kakukkfű
👉 2 evőkanál méz
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg az esetleges szőröktől, mosd meg, papírtörlővel itasd le róluk a nedvességet. A bőrüket óvatosan lazítsd fel, és sózd be. Az olívaolajat keverd össze mézzel, borssal, zúzott fokhagymával, csipkedj bele rozmaringot, és kend be vele a csirkecombokat. Ha teheted, pácold egy-két órát lefedve a hűtőben.

A meghámozott őszibarackot vágd kisebb darabokra. A csirkecombokat rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Rakj a hús mellé gyümölcsöt, kakukkfüvet, és tedd mellé a maradék rozmaringot. Önts alá kevés vizet, és fedd le fóliával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. A vége felé vedd le a fóliát, hogy a combok megpiruljanak. Ha a hús puha, könnyen belemegy a hegyes kés, kiveheted a hűtőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések