A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós, omlós csirkeszárny mustáros, kakukkfüves pácban: grillen sütve, füstösen még finomabb


A mustáros, kakukkfüves csirkeszárny egyszerű, könnyen elkészíthető, és pácolva, grillezve ínyenc főfogás.


A ropogósra sült, fűszeres csirkeszárnyakat már ránézésre mindenki megkívánja. A hús viszonylag olcsó, különféle pácokkal könnyen variálható. A mustáros-kakukkfüves változat egyszerűen fenséges. Érdemes a húst órákon át az üde pácban pihentetni, hogy minél jobban magába szívja a csodás ízeket, illatokat. A mártogatósok különösen mennek hozzá.

Hozzávalók:

👉 1 kg csirkeszárny
👉 3 evőkanál mustár
👉 2 teáskanál aprított kakukkfű
👉 2 teáskanál citromlé
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, mosd meg, itasd le róluk a nedvességet, és sózd be. Az olajat öntsd egy keverőtálba, add hozzá a zúzott fokhagymát, a mustárt, a citromlevet, a borsot és a kakukkfüvet. Forgasd a húst a keverékbe, és lefedve tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, de még jobb, ha egész éjszakán át pácolod.

A grillsütőt hevítsd fel, és a rácsokat kend be olajjal. Rakd rá a szárnyakat, és időnként forgatva süsd 15-20 percig, amíg a bőr ropogóssá válik, a hús pedig megpuhul.

Amennyiben épp nem tudsz grillezni, rendezd a szárnyakat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Félidőben forgasd meg. Ha szép piros, kiveheted a sütőből. Tálaláskor még tehetsz rá kakukkfüvet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések