Ezeket a túrógombócokat nem kell főzni, csak készíts jó sűrű tejbegrízt!
A két kedvenc, a túrógombóc és a tejbegríz együtt is mennyei. Akkor is érdemes vele próbálkoznod, ha eddig a klasszikus gombóc nem lett tökéletes. A siker egyik titka, hogy a tejbegrízt jó sűrűre főzd, akkor tökéletes állagú lesz a gombóc. Nyáron érdemes bele friss gyümölcsöt is belecsempészni.
Hozzávalók:
👉 50 dkg túró
👉 15 evőkanál búzadara
👉 5 dl tej
👉 3 evőkanál cukor
👉 1 csipet só
👉 10 dkg zsemlemorzsa
👉 4 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tejet öntsd egy vastagabb falú lábosba, add hozzá a csipet sót, a cukrot, és kezdd melegíteni. Amikor felforr, szórd hozzá a búzadarát, és kevergetve főzz belőle tejbegrízt. Amikor elég sűrű, húzd le a tűzről, majd várd meg, míg kicsit hűl, majd keverd bele a villával áttört túrót.
Dolgozd össze a masszát, és enyhén vizes kézzel formázz belőle tetszőleges nagyságú gombócokat. Végül forgasd meg az olajon aranybarnára pirított morzsában. Cukorral, tejföllel kínáld.
0 Megjegyzések