A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Remegős grízes túrógombóc egyszerűen: a tésztája pillekönnyű


Ezeket a túrógombócokat nem kell főzni, csak készíts jó sűrű tejbegrízt!


A két kedvenc, a túrógombóc és a tejbegríz együtt is mennyei. Akkor is érdemes vele próbálkoznod, ha eddig a klasszikus gombóc nem lett tökéletes. A siker egyik titka, hogy a tejbegrízt jó sűrűre főzd, akkor tökéletes állagú lesz a gombóc. Nyáron érdemes bele friss gyümölcsöt is belecsempészni.

Hozzávalók:

👉 50 dkg túró
👉 15 evőkanál búzadara
👉 5 dl tej
👉 3 evőkanál cukor
👉 1 csipet só
👉 10 dkg zsemlemorzsa
👉 4 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tejet öntsd egy vastagabb falú lábosba, add hozzá a csipet sót, a cukrot, és kezdd melegíteni. Amikor felforr, szórd hozzá a búzadarát, és kevergetve főzz belőle tejbegrízt. Amikor elég sűrű, húzd le a tűzről, majd várd meg, míg kicsit hűl, majd keverd bele a villával áttört túrót.

Dolgozd össze a masszát, és enyhén vizes kézzel formázz belőle tetszőleges nagyságú gombócokat. Végül forgasd meg az olajon aranybarnára pirított morzsában. Cukorral, tejföllel kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések