A tejszínes citromhab, amilyen elegáns és finom, olyan egyszerű. Remek ötlet, ha könnyű, nyári desszertre vágysz.
A jól behűtött citromhab jól jön kánikulában, és akár fagyi helyett is kínálhatod. Az egyszerre üde, savanykás és édes desszertet pohárban is tálalhatod. A tejszínnek köszönhetően finom selymes lesz. Nagy előnye, hogy nem kell főzni, így villámgyorsan összedobod. Érdemes viszont tálalás előtt órákkal elkészíteni, hogy jól lehűljön. Friss idénygyümölcsökkel is turbózhatod.
Hozzávalók:
👉 4 dl joghurt
👉 2 db citrom
👉 2 dl habtejszín
👉 1 bögre cukor
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A tejszínt felhasználás előtt jól hűtsd be, és verd kemény habbá. A joghurtot keverd össze a cukorral, a sóval, a citrom frissen facsart levével, a héjával, és forgasd hozzá óvatosan a tejszínt.
Töltsd át a krémet poharakba vagy kisebb tálkákba, és tedd a hűtőbe három-négy órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt a tetejére reszelj citromhéjat.
0 Megjegyzések