Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pillekönnyű görög citromos süti: a joghurttól ennyire puha a tésztája


A pofonegyszerű görög citromos süti egyszerre édes és savanyú, ráadásul finom omlós.


Ha a kánikulában nem szívesen készítesz és eszel krémes desszerteket, akkor ez a citromos süti pont neked való. A görög joghurtnak köszönhetően a tészta napokig puha, tökéletes állagú lesz. A szirup pedig tovább fokozza az élvezetet. Egyáltalán nem bonyolult, így még akkor is elkészítheted, ha nem vagy konyhatündér. A sütihez lehetőleg kezeletlen héjú citromot használj, ellenkező esetben alaposan mosd és dörzsöld meg.

Hozzávalók:

A tésztához
👉 22 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 10 dkg búzadara
👉 3 db tojás
👉 2.5 dl görög joghurt
👉 1 teáskanál szódabikarbóna
👉 1 db citrom

A sziruphoz
👉 15 dkg cukor
👉 3 dl víz
👉 3 db citrom

Elkészítés:

A tésztához szórd egy tálba a lisztet, a búzadarát, a szódabikarbónát. Egy másik edényben habosítsd a tojásokat a cukorral, majd dolgozd hozzá a görög joghurtot, a citromhéjat és fél citrom levét. Forgasd hozzá a száraz keveréket, és dolgozd simára.

A masszát egyengesd közepes méretű, vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Előmelegített sütőben, 175 fokon süsd meg körülbelül 40-50 perc alatt. Ha a teteje szép piros, szúrj bele egy hegyes kést. Amennyiben nem ragad rá massza, vedd ki a sütőből.
 
Közben a szirupot is készítsd el. Öntsd egy kis lábosba a vizet, add hozzá a cukrot, a citromok levét és a lereszelt héját, majd forrald össze.

A még meleg sütit villával szurkáld meg, és locsold meg a sziruppal. Pihentesd 30 percig, majd kanalazd rá a maradék szirupot is. Díszítheted citromkarikával és porcukorral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések