A joghurtos pác ellenállhatatlanul omlóssá varázsolja a csirkemellet.
A kicsit száraz csirkemellnek nagyon jót tesz, ha valamilyen finom, fűszeres pácban érleled sütés előtt néhány órát, ettől ugyanis szaftos és omlós lesz. A joghurtos páchoz jól mennek a zöldfűszerek és a fokhagyma. Salátával vagy grillezett zöldségekkel tálalva is alakbarát fogás.
Hozzávalók:
👉 60 dkg filézett csirkemell
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 3 dl natúr joghurt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
👉 1 mokkáskanál szárított oregánó
👉 0.5 csokor aprított petrezselyem
👉 0.5 citrom leve
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, és dörzsölt be sóval. A joghurtot keverd össze az olajjal, a citromlével, a zúzott fokhagymával, a borssal és a zöldfűszerekkel. Ezzel a páccal öntsd nyakon a hússzeleteket, és tartsd a hűtőben néhány órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát hagyod a keverékben.
Sütéskor vedd ki a pácléből a húsokat, helyezd egymás mellé tűzálló tálba, és alufóliával letakarva, 180 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd meg. Szabad tűzön, grillrácsra helyezve, néhányszor megforgatva is kisütheted őket.
0 Megjegyzések