A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyári citromos mini kuglófok kevert tésztából: 10 perc alatt összeállítod a tésztát


Ne várj a következő ünnepig! A puha, illatos tésztájú kuglófot akár hétköznap is összedobhatod. Mini formákban villámgyorsan megsül.

A citromos kuglóf könnyű süti, ami a kánikulában is jólesik. A tésztát villámgyorsan összeállítod, a munka többi részét pedig a sütő végzi. Az olajnak köszönhetően finom puha, légies lesz. Ha kisebb formákba töltöd a masszát, akkor hamarabb átsül, és könnyebb porciózni is. A hagyományos formában körülbelül 50 perc alatt készül el. A cukormázat se hagyd le róla!

Hozzávalók:

A tésztához
👉 20 dkg liszt
👉 18 dkg cukor
👉 3 db tojás
👉 1 dl étolaj
👉 1 dl víz
👉 1 db citrom
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor

A mázhoz
👉 20 dkg porcukor
👉 2 evőkanál citromlé
👉 reszelt citromhéj

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a kétféle cukrot, és keverd ki jó habosra. Öntsd hozzá az olajat, a vizet, a citrom levét, tedd hozzá a citrom reszelt héját. Végül forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd simára a masszát, és simítsd kivajazott, lisztezett kuglófformákba. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 25 percig. Teszteld a sütit, azaz szúrj az egyik tésztába tűt. Ha nem ragad rá tészta, kiveheted a sütőből.

A mázhoz a porcukrot keverd ki a citromlével, és öntsd a kihűlt kuglófokra, és szórd meg reszelt citromhéjjal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések