A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erőszakba csaptak át a kormányellenes tüntetések Thaiföldön


Már napok óta zajlanak a kormányellenes tüntetések Thaiföldön, az ázsiai ország rendőrsége azonban most drasztikusan lépett fel a demonstrálókkal szemben.

A szombati nap folyamán a rendőrség ugyanis könnygázzal és gumilövedékkel próbálta meg oszlatni a tömeget – számolt be róla az Euronews. A demonstrálók válaszul kövekkel és petárdákkal támadtak vissza a rendőrökre.

Az összecsapások hatására a füst teljesen beterítette a Din Daeng városrészt Thaiföld központjában, Bangkokban, ahol a rendőrök teljes blokádot formáltak. Ennek oka az volt, hogy a demonstrálók ne tudják megközelíteni azt a katonai bázist, ahol Prayuth Chan-ocha miniszterelnök lakik.

A több ezer fős tömeg egyszer kifejezetten örülhetett az összecsapás során, ugyanis a rendőröknek egy ponton vissza kellett vonulnia, mivel az egyik könnygáz az arcukba robbant – fogalmazott a hírtelevízió.

A demonstrálók ugyanis a miniszterelnök lemondását követelik, amiért a kormány indokolatlanul nagy költségvetést biztosított a királyi családnak, valamint azt követelik, hogy a katonaság újra vegyen részt a koronavírus elleni harcban.

Az emberek ugyanis a miniszterelnököt, valamint kormányát hibáztatják azért, amiért az országban nem dolgoztak ki megfelelő oltási programot, amelynek köszönhetően ismételten el tudott szabadulni a járványt.

A tömeges megmozdulások egyébként már tavaly megkezdődtek Thaiföldön, azonban nemrégiben újra erőre kaptak, miután a koronavírus teljesen elszabadult az országban és a kormány nem tudta ezt irányítása alá vonni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések