A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lebombáztak egy terroristákkal teli tábort, 78-an haltak meg


A globális terrorizmus egyre nagyobb mértékeket ölt, ám most már nem a Közel-Kelet ennek a kizárólagosan központja, hanem Nyugat-Afrika is.

Ennek tudható be az, hogy megannyi hír érkezett mostanában arról, hogy Burkina Fasóban, Csádban, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Maliban, Mozambikban, Nigerben és Nigériában (elsősorban) rengeteg terrortámadás történik.

Mivel az afrikai országok seregei döntő többségben rendkívül alulképzettek és rosszul felszereltek, ezért nehezen tudják felvenni a versenyt a globális hálózattal, ami a terrorizmust ilyen vagy olyan módon finanszírozza.

A nigériai légierőnek azonban ilyen téren sikerült eredményt elérnie, ugyanis bombatámadást hajtottak végre az északnyugati Zamfara tartomány egyik táborában, ahol a fegyveres militánsok tanyáztak – számolt be róla az AFP hírügynökség.

A légicsapásnak köszönhetően 78 terroristának sikerült az életét kioltani, ami a nigériai hadsereg eddigi egyik legnagyobb eredménye. A hadsereg közleménye szerint a megmaradt fegyveresek elmenekültek a táborból.

Nigériában elsősorban a Boko Haram és az Iszlám Állam Nyugat-Afrikai Tartománya (ISWAP) a legaktívabb terrorszervezet, előbbi felelős elsősorban a tömeges diákrablásokért, akiket általában komoly váltságdíj ellenében szokta elengedni.

A nigériai hadsereg még 2016-ban indította az első offenzívát a régióban, valamint 2019-ben sikerült is békét kötniük az úgynevezett „banditákkal”, akik azonban folytatták a terrorcselekmények és támadások elkövetését.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések