Közlekedési balesetek, ittas járművezetés és lopás gyanúja miatt történt rendőri intézkedés és őrizetbe vétel Békés megyében a keddi nap folyamán.


Békésen, az Ady Endre és a Baky utcák kereszteződésében kedden 9 óra 45 perc körül egy kerékpáros nem adott elsőbbséget egy kisteherautónak, ezért összeütköztek. A kerékpáros nő könnyű sérülést szenvedett.

Békéscsaba külterületén 1 óra 20 perckor letért az útról és fának ütközött egy Doboz felől Békéscsaba irányába tartó személygépkocsi. Az autót vezető nő súlyosan megsérült.

Békésen, a Kossuth utcából ugyanezen a napon előállítottak a rendőrök egy férfit, mert a gyanú szerint ittasan személygépkocsit vezetett. Az elvégzett mindhárom légalkoholmérés eredménye pozitív lett nála, ezért a rendőrök elvették vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

Az Orosházi Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy több lopás elkövetésével gyanúsítható fiatalembert. A 18 éves L. János a gyanú szerint korábban elvitt egy lezárt kerékpárt Orosházán, a vasútállomás kerékpártárolójából, illetve ellopott egy segédmotoros kerékpárt egy társasház lépcsőházából. Emellett szintén Orosházán, a Honvéd utcában elvette egy férfitől a mobiltelefonját. A nyomozás eddigi adatai szerint a 18 éves fiatalember ezeken kívül még több hasonló lopást követhetett el.