A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Három embercsempész letartóztatását kérte az ügyészség


A gyanú szerint múlt hét szerdán reggel kilenc illegális határátlépő csempészésében működtek közre.


A gyanúsítottak egyike által vezetett személygépkocsit július 28-án reggel 6 óra körül vonta ellenőrzés alá a rendőrség Szeged belterületén. A szerb honosságú személygépkocsiból az intézkedés során előállítottak az autó utasteréből hat, míg a csomagtartójából további három személyt.

Az előállítottak az ország területén történő tartózkodáshoz és a belépéshez szükséges jogszabályi feltételekkel nem rendelkeztek, őket korábban embercsempészek juttatták át a zöldhatáron. A rendőrök igazoltatták a gyanúsított társai által vezetett személygépkocsit is.

👉 A két másik szerb férfinak az volt a feladata, hogy előfutóként és figyelőként biztosítsák az illegális határátlépőket szállító személygépkocsi zavartalan közlekedését és a Nyugat-Európába történő eljutását.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta mindhárom férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően valamennyi gyanúsított letartóztatását elrendelte. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések