A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezekkel az otthoni praktikákkal enyhíthetünk a migrénen


A hányással, fény- és hangérzékenységgel járó fejfájás, amely gyakran rohamokban jelentkezik, mindkét nem képviselőit megviselhetik, ám vannak gyógynövények, melyekkel javíthatunk az állapotunkon.

A migrént általában gyógyszerrel szokták kezelni, viszont nem minden esetben hatnak a patikákban kapható fájdalomcsillapítók, így nem árt, ha alternatív megoldások felé keresgélünk, és otthoni praktikákkal helyettesítjük a megszokott módszereket.

Az Egészség Kalauz összesítéséből kiderült, a gyömbér az egyik leghatásosabb fűszer, illetve gyógynövény a migrénes panaszok enyhítésére, mivel képes elnyomni a rohamok során jelentkező hányingert.

A gyömbér a migrénes roham hosszát és a fájdalom intenzitását egyaránt képes enyhíteni. A fájdalom csillapításához készítsünk gyömbérteát: nagyjából fél hüvelykujjnyi friss gyömbért reszeljünk le, tegyük 3 deci vízbe, majd forraljuk fel. Hagyjuk 10 percig hűlni, majd szűrjük le, és kortyolgassuk el a teát.

Az erős kávé szintén enyhíti a fájdalmakat, a koffein ugyanis a vérerekre és egyes receptorokra szintúgy hatással van, viszont nem árt óvatosnak lenni, mivel bizonyos személyeknél maga a koffein a migrént kiváltó serkentőanyag.

Legegyszerűbb módszer a fájdalmak ellen egyébként a hideg borogatás: tegyünk jeges vizes törülközőt (vagy néhány, vékonyabb törülközőbe csavart jégkockát, esetleg fagyasztott, zacskós zöldborsót vagy kukoricát) a homlokunkra, esetleg a nyakunkra, tarkónkra, majd tartsuk ott 10-15 percig, és ismételgessük a folyamatot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések