Itt a töltött paprika szezonja, most már kaphatsz hozzá vastagabb héjú, nagyobb, zamatos paprikákat.
Nyár közepén mindig kell, hogy készüljön otthon zamatos töltött paprika, ami persze házi, fűszeres paradicsomszósszal a legfinomabb. A rizst nem szükséges előfőzni, megpuhul annyi idő alatt, mint a hús. Főzz mellé krumplit, hogy még laktatóbb legyen.
Hozzávalók:
👉 60 dkg darált hús
👉 50 dkg sűrített paradicsom
👉 10 dkg rizs
👉 8 db paprika
👉 2 l paradicsomlé
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál zsír
👉 2 evőkanál liszt
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 db tojás
👉 cukor
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsd fel, kevés zsiradékon fonnyaszd meg, és keverd a darált húshoz. Rakd hozzá a rizst, a tojást, a zúzott fokhagymát, szórd hozzá a pirospaprikát, majd ízlés szerint sózd, borsozd. A paprikát mosd meg, csepegtesd le, a magházat, a szárát óvatosan távolítsd el, és töltsd meg a darált húsos keverékkel. Ha marad a masszából, formázz belőle gombócokat.
Egy lábosban olvaszd fel a zsírt, majd szórd bele a lisztet, és kevergesd addig, amíg világosbarna, zsemleszínű nem lesz. Ez körülbelül három perc. Öntsd fel a sűrített paradicsommal és a paradicsomlével. Amikor felforr, rakd bele a megtöltött paprikákat és a gombócokat. Ízesítsd sóval, borssal, cukorral, és főzd körülbelül 50-60 percig. Amikor a húsgombócok puhák, vedd ki a főzőléből.
0 Megjegyzések