A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zamatos karfiolleves újkrumplival: 30 perc alatt megfő


Ilyenkor újkrumplival gazdagítva a legfinomabb az ízekben dúskáló karfiolleves.


Tele van a piac zsenge zöldségekkel, így a legjobb, ha minél többször összedobsz belőlük egy igazán zamatos levest. Ilyenkor ráadásul villámgyorsan megpuhulnak. Ebbe a zöldséglevesbe nem kell sem tészta, sem hús, mégis nagyon laktató lesz. A tárkony viszont jól illik a karfiolos, krumplis változathoz.

Hozzávalók:

👉 50 dkg krumpli
👉 1 fej karfiol
👉 2 db sárgarépa
👉 1 db petrezselyemgyökér
👉 1 fej vöröshagyma
👉 1 evőkanál liszt
👉 tárkony
👉 2 dl tejföl
👉 2 evőkanál tárkonyecet
👉 2 evőkanál olaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, az újkrumplit, a répákat és a petrezselyemgyökeret hámozd meg, majd vágd fel tetszés szerint. A hagymát pucold meg, majd aprítsd fel. Egy lábosban hevíts kevés olajat, és dinszteld meg benne a hagymát. Add hozzá a zöldségeket, és kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel egy liter vízzel, ízesítsd sóval, borssal, és körülbelül 20 perc alatt főzd puhára. A lisztet keverd simára a tejföllel, és öntsd a levesbe. Szórd meg ízlés szerint tárkonnyal. Rottyantsd össze, majd a tűzről lehúzva ízesítsd tárkonyecettel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések