Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Roppanós Buffalo karfiol: zöldségfalatok fűszeres szószban sütve


Készíts valami újat, izgalmasat a vitaminban- és rostban gazdag karfiolból! Egy pikáns szósz sokat dob rajta.


A szuperegészséges karfiol nem csak rántva és levesben finom. Készítsd el minél izgalmasabban, a karfiolrizs vagy a karfiolpizza mellett próbáld ki ínyenc szószban sütve is! A vegán csirkeszárnyként is emlegetett fogás kellemesen csípős, fűszeres, és kevés munkával összedobható. Sütőben sütve pedig nem tocsog az olajban.

Hozzávalók:

👉 1 fej karfiol
👉 10 dkg liszt
👉 2.5 dl Buffalo csirkeszárnyszósz
👉 1 dl tej
👉 2 dl víz
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 mokkáskanál kömény
👉 2 evőkanál olaj
👉 só
👉 bors
👉 petrezselyem

Elkészítés:

A karfiolt alaposan mosd meg, és vágd kisebb darabokra, vagy szedd rózsákra. Keverd össze egy tálban a lisztet a köménnyel, a sóval, a borssal, a fokhagymaporral, a pirospaprikával, majd öntsd hozzá a tejet és a vizet. Akkor jó, ha a tészta sűrű. Mártsd a sima masszába a karfioldarabokat, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd 15 percig.

Közben a csirkeszárnyszószt és az olajat keverd össze, majd kend meg vele egyesével a karfioldarabokat. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még 10-15 percig, vagy amíg elég ropogós nem lesz. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések