A marcali férfi szerencsére nem űrhajós akart lenni gyermekkorában, csak buszt akart vezetni. Bátorra itta magát, és uccu!


Az ügyészség jármű önkényes elvétele bűntettének kísérlete és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 48 éves férfit, aki ittasan elhatározta, hogy buszt fog vezetni Marcaliban.

A vádban foglaltak szerint a büntetett előéletű vádlott 2021 áprilisában összeveszett szállásadójával, aki nem engedte be, ezért – nagy mennyiségű szeszes ital fogyasztást követően – az esti órákban Marcali belvárosában gyalogolt céltalanul, végül az autóbusz állomáson leült egy padra nézelődni.

A ittas vádlott a padon ülve kitalálta, hogy elköt egy buszt, mivel nem vezetett még ilyen járművet. A férfi elhatározásának megfelelően az egyik parkoló buszhoz ment, kinyitotta annak hátsó ajtaját, majd a járműben hagyott indítókulccsal engedély nélkül elindította az autóbuszt és tolatni kezdett vele.

A tolatás során azonban a jármű mögé érkezett egy másik autóbusz, ezért a vádlott visszaállt a busz eredeti helyére és leszállt róla.

A férfi tervétől továbbra sem állt el, kis idő múlva egy másik parkoló autóbusz hátsó ajtaját nyitotta ki, gyújtást adott, de közben egy sofőr megszólította, így gyorsan elhagyta a helyszínt.

A Marcali Járásbíróság ítéletében 60 nap elzárást szabott ki a vádlottal szemben, amely döntés ellen az ügyészég fellebbezést jelentett be az elzárás tartamának felemelése és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabása végett.