A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tálban sült, barackos, áfonyás pite: a cobbler könnyen és gyorsan készül


A cobbler a világ egyik legegyszerűbb és legfinomabb gyümölcsös pitéje. A vastag őszibarackos, áfonyás rétegre édes, omlós tészta kerül.


Ha nyár, akkor piteszezon! A hagyományos változatok mellett próbáld ki az amerikaiak nagy kedvencét, a cobblert is. Az aranybarna ropogós tészta alatt édes, ragacsos gyümölcsös réteg bújik meg. Friss barackkal és áfonyával ellenállhatatlan, ám az év bármely időszakában elkészítheted befőttből vagy mirelit gyümölcsből.

Hozzávalók:

A tésztához
👉 25 dkg liszt
👉 10 dkg cukor
👉 10 dkg vaj
👉 1.5 dl tejszín
👉 1 db tojás
👉 2 teáskanál sütőpor
👉 1 csipet só

A gyümölcsös réteghez
👉 80 dkg őszibarack
👉 20 dkg áfonya
👉 5 dkg cukor
👉 1 evőkanál keményítő
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A gyümölcsöket alaposan mosd meg, a barackot darabold négy részre. Forgasd össze az áfonyával, a keményítővel, a fahéjjal és a kétféle cukorral.

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sóval, a cukorral és a sütőporral. Add hozzá a kockákra vágott vajat, és gyorsan morzsold össze. Öntsd hozzá a tejszínt, tedd hozzá a tojást, és dolgozd össze. Rugalmas tésztát kell kapnod.

Egy közepes tepsit vagy piteformát alaposan kenj ki vajjal, és rendezd el benne a gyümölcsös keveréket. A tésztából formázz egyforma nagyságú gombócokat, és ezeket helyezd a gyümölcsös rétegre. Nem baj, ha maradnak köztük kisebb hézagok, mert a tészta sütés közben kicsit megnő. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 40 perc alatt süsd szép pirosra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések