Hirdessen itt

6 módszer, ami visszér ellen beválik: megelőzhető velük a lábdagadás és az értágulás is


A visszerek ellen a mozgás a legjobb gyógyszer, segítségével megelőzhetővé válnak az állapottal járó kellemetlen tünetek.


Nagyon fontos leszögezni, hogy a visszeres panaszokkal orvoshoz kell fordulni, azonban azt is érdemes tudni, hogy az orvos által előírt kezelés mellett a megfelelő életvitellel is sokat tehet az ember lába egészségéért.

A nehézláb-érzés, az alsó végtagi ödéma, esetleg az égő fájdalom lassan, fokozatosan alakul ki az esetek többségében. Akik hajlamosak a visszérbetegségre, vagy volt már ilyen problémájuk, pontosan tudhatják, hogy mennyi kellemetlenséggel járnak ezek a tünetek. Érdemes több életmódbeli változást beiktatni, hogy minél tovább megőrizzük lábunk egészségét, vagy enyhítsük a már fennálló kellemetlenségeket.

Akinek visszeres problémái vannak, és megteheti, érdemes olyan foglalkozást választania, ami megenged egy kis sétát munka közben, és fizikailag sem megterhelő.

Aki irodai munkát végez, mozgassa át a lábait óránként az asztal alatt, ha pedig sokat kell egy helyben állni, végezzen pár guggolást, vagy hintázzon a testével előre-hátra! Már ezzel a kis odafigyeléssel sokat tehet azért, hogy a munkából hazaérve ne érezzen fájdalmat, zsibbadást, és elkerülje vagy enyhítse a panaszokat.

Feltétlenül oda kell figyelni a rendszeres testmozgásra: visszérproblémák esetén kiemelkedően jók a vízi sportok, elsősorban az úszás ajánlott, melynek több előnye is van. Mivel a testre nehezedő víz nyomása kipréseli az alsó végtagból a vért, a telt visszerek kiürülnek, a lábmozgás működteti az izompumpát, a vízszintes testhelyzet miatt pedig jóval kisebb a lábakra nehezedő véroszlop súlya. A rendszeres úszás mellett a kocogás, a séta vagy a kerékpározás is jó lehet.

Ha a hétköznapokon nincs idő beiktatni ilyen tevékenységeket, akkor érdemes kipróbálni a lábtornát, ami szintén remek hatással van a vénák egészségére: a munkahelyen, egy hosszabb utazás folyamán és otthon is érdemes átmozgatni néhány percig a lábakat. Lényegében minden olyan mozgás, ami az alsó végtagok izmait megmozgatja, jó hatású, mivel nagyban segíti az erek munkáját, az izmok, kötőszövetek és a bőr vérellátását.

Azok, akik jelentős túlsúlyt cipelnek, nehezebben veszik rá magukat a mozgásra, az inaktív életmóddal pedig tovább rontanak a helyzeten. Ha valaki nem mozog, az erek munkáját segítő izompumpa sem működik megfelelően, ami visszerek tágulatához, lábdagadáshoz, lábszárvizenyőhöz vezet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések