Véget ért az a rendőrségi vizsgálat, amit a kijárási korlátozások megszegése miatt indítottak Jakab Péterrel szemben. A rendőrség most megállapította, hogy a politikus nem szegte meg az erre vonatkozó szabályt – közölte a Jobbik bohóca a Facebook-oldalán.


A rendőrség egyebek mellett azért indított vizsgálatot, mert amikor májusban Jakab Péter éjszaka Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc arcképét a Parlament falára vetítette egy üzenet kíséretében, miszerint „Fizessenek meg a tolvajok!”, akkor még éjszaka kijárási korlátozás volt érvényben.

Azonban Jakab már akkor jelezte: „miután képviselői munkavégzés miatt voltam közterületen, így jogszerűen tartózkodtam ott. Ha emiatt eljárás indul, természetesen panasszal élek”. Júniusban aztán be is idézte őt a rendőrség, mostani posztjában azonban arról írt, hogy véget ért a vizsgálat. „A kihallgatásom során – ahol még a félmilliós bírság kiszabása is felmerült – elmondtam, hogy nem sértettem meg a kijárási korlátozást, hisz az én munkaadóim nem Kövér vagy Orbán, hanem a választók, ti pedig nem arra hatalmaztatok fel, hogy akkor dolgozzak, amikor a kormány megengedi, hanem akkor, amikor munka van. Ha éjjel, akkor éjjel. A rendőrség ma arról tájékoztatott, hogy ez valóban így van. Így az eljárást jogsértés hiányában megszüntetik” – írta.

Hozzátette, hogy sajnálja, hogy a kormány „az amúgy is leterhelt hatóságokat arra használja, hogy felesleges köröket fussanak csak azért, hogy az ellenzék érezze a törődést. Van ebben az országban bűnöző elég, akikkel lenne, és lesz is dolog bőven. Ők most még a parlamentben ülnek. Most még...”

DOSSZIÉ:

📂 Meghalt a holland újságíró, akit a "haladó" ország egyik nyílt utcájában lőttek fejbe

📂 Osztrák néppárti politikus: Orbán még pimaszabb lett

📂 Mindig van lejjebb: Jákob egy O1G-pólós szavazójával pózolt

📂 Brüsszel megtámadta Magyarországot, megindította a kötelezettségszegési eljárást

📂 Tilda Swinton: Esztelen erőszak az, ami Magyarországon folyik az LMBTQ-emberek ellen

📂 Napok óta tort ül az erőszak Afrika legfejlettebb államában