A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szétverte a jég Debrecent és Nyíradonyt, állóvizet hagyott maga után a vihar, a közlekedés és több szolgáltatás is leállt


Hatalmas jegek hulltak Debrecen egyes részeire csütörtökön, a kora esti órákban. Este fél nyolc előtt még szivárványt fényképeztek, kis idővel utána cseresznyeméretű jégdarabokat szedtek a lakók a bejárataik előtt Debrecenben.


A Virág utcán parkolók az autóikon esett károk miatt bosszankodtak, vagy bosszúsan szemlélődve azon, hogy milyen sérülések érhették volna a karosszériát. A frissítőnek szánt nyári záporra napok óta csaknem mindenki várt már, de most meteorológiai szempontból is bebizonyosodott a bölcsesség: vigyázz, mit kívánsz.

A baljós égi jelenség szinte a semmiből jött: a lenyugvás közben is tűző napot percek alatt takarta el a szokatlanul gyors menetben összeölelkező felhőtömeg. Régebben áprilisban volt gyakori, mára szinte természetessé vált a júliusi jégeső, mely a Napló csütörtök esti belvárosi szemléjén tapasztaltak által térdre kényszerítette nemcsak a sürgő-forgó pizzafutárok és trolibuszvezetők munkáját, hanem az otthonaik ablakából szemlélődő időseket is: ilyet még nem láttunk – jegyezték meg többen.


A Csapó utca presszóiból is elő-előbukkantak a szó szerint viharvert vendégek, többen elmondták, tudni kell, hol adják a szíverősítőt a nehéz időkben. Így eshetett, hogy Molnár Miklós kétszer is elázott az este: egyszer az időjárás, másodjára a presszó szeszkínálata miatt. A Nagyerdőalján, ahogy elvonult a ravaszul érkező jeges csapás, sokan mentek ki az utcára, többen visszafordulva a gumicsizmáért, megnézni, mi maradt. A katasztrófavédelemtől 20 óra után már annyit megtudtunk: rengeteg hívást kaptak. Kis idővel a jégverés után raklapokat tettek a Kassai úti étterem bokáig vízzel telt bejárata elé, el is indultak járműveikkel a futárok.

A debreceni Csonka torony utcában fa hasadt le, a 33-as úton a forgalmat veszélyeztette a vihar által kidöntött fa. A Kosárfonó és a Füredi utca lakói a beázott pincék és garázsok miatt riasztottak. Személyi sérülésről és anyagi kárról egyelőre nem kaptunk információt.

Nemrég fiókba tettük ugyan a maszkokat, most mégis a kijárási tilalomhoz hasonló, zilált csend uralta a csütörtök esti Debrecent.


Ahogy a katasztrófavédelem közléséből is kiderült, leginkább Debrecent és Nyíradonyt érte el az esős, szeles idő.

20 órakor közel harminc címre várták a segítséget a tűzoltóktól, leginkább kidőlt fák eltávolításához, épületekbe betört víz szivattyúzásához.

A nyíradonyi Szilas úton, az udvaron térdig érő víz már betört egy lakásba is. A balkányi Nefelejcs utcában az árokból kilépett esővíz a garázsba folyt be, a szomszédos Szegfű utcában szintúgy. A 35-ös főút hajdúböszörményi szakaszán, a 71-es kilométerszelvény körül fa dőlt az úttestre, teljesen elzárva a forgalmat. Debrecen és Létavértes között is kitört és az úttestre dőlt egy fa. A városban, a Csonkatorony utcában hasonló a helyzet, egy úttestre dőlt meggyfa okozott forgalmi akadályt. Az egységek folyamatosan számolják fel a káreseteket.

DOSSZIÉ:

📂 FeGyőr: Ha nem hallja meg senki a hangotokat, majd felhangosítom én

📂 Putyin bevadult: Betiltott egy ellenzéki hírportált, amit amerikai "civilek" pénzeltek

📂 Kamu Geri felszólít: Ingyenes tesztelést és harmadik oltást itt és most!

📂 Brutális: egy mozdulattal eltörte az idős asszony gerincét egy borsodi rablógyilkos

📂 Egy kútban, törmelékek alatt találtak meg egy holttestet

📂  Kiáll a kubai kormány mellett a Black Lives Matter

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések