A cseresznyés tejpite fantasztikusan krémes, szinte pudingos állagú. Cseresznyével különösen finom.
A tejpite isteni átmenet a palacsinta és a piskóta között. Mivel szinte képtelenség elrontani, kezdők is bátran megsüthetik. A roppanós, édes cseresznye ízre és látványra is feldobja. A tej egy részét tejszínre is cserélheted, hogy a tészta még lágyabb legyen. Hidegen-melegen egyformán finom, sőt tálaláskor fagyival még csábítóbbá teheted.
Hozzávalók:
👉 2 bögre cseresznye
👉 15 dkg liszt
👉 10 dkg cukor
👉 4 db tojás
👉 5 dl tej
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, add hozzá a kétféle cukrot, és keverd jó habosra. Öntsd hozzá a tejet, és forgasd hozzá a sóval vegyített lisztet, majd dolgozd csomómentesre a masszát. Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. A cseresznyét magozd ki, mosd meg, és csepegtesd le, majd potyogtasd a tésztába.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 30 percig, vagy amíg aranysárga színűvé nem válik. Teszteld fogvájóval. Ha a tésztába szúrva nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Tálald melegen vagy szobahőmérsékleten porcukorral megszórva.
0 Megjegyzések