Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mennyei habos pite egressel: a tészta finom omlós lesz


A linzeralapú tészta friss egressel igazi nyári süti. A vastag habos réteg még ellenállhatatlanabbá teszi.


Piszke, egres vagy pöszméte: bárhogy is ismered, bátran használd fel sütikbe. Nem tart sokáig a szezonja, így mielőbb készítsd el ezt az isteni pitét. A tésztát gyorsan állítsd össze, hogy omlós legyen. Az egyszerre savanykás és édes gyümölcsöt vastag habréteg teszi csábítóbbá.

Hozzávalók:

A tésztához
👉 25 dkg liszt
👉 15 dkg vaj
👉 10 dkg cukor
👉 2 evőkanál tejföl
👉 1 db tojás
👉 1 csipet só

A töltelékhez
👉 25 dkg egres
👉 3 evőkanál cukor
👉 2 dkg étkezési keményítő
👉 1 teáskanál fahéj

A habhoz
👉 18 dkg porcukor
👉 3 db tojásfehérje

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a felkockázott, hideg vajat, és gyorsan morzsold össze. Amikor elég morzsalékos, a közepébe készíts mélyedést, és rakd bele a tojást, a cukrot, a sót és a tejfölt. Dolgozd össze, rugalmas tésztát kell kapnod. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre.

Az egrest mosd meg, rakd egy tálba, szórd meg cukorral, keményítővel és fahéjjal.

Egy piteformát kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel, majd béleld ki a kinyújtott tésztával. Egyengesd rá a gyümölcsös keveréket, és előmelegített sütőben süsd 180 fokon 25-30 percig. Közben a tojásfehérjét verd kemény habbá a cukorral, és simítsd a gyümölcsre. Süsd 160 fokon még körülbelül 12-15 percig. Amikor a hab és a tészta is aranybarna, vedd ki a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések