Hirdessen itt

Pillekönnyű bögrés gofri gyümölcsökkel: a strandon sem kapsz jobbat


A balatoni nyaralás és a strandolás emlékét könnyen visszaidézheted a pillekönnyű, gyorsan elkészíthető gofrival.


Ezek a házi gofrik kívülről ropogósak és aranyszínűek, míg belül puhák, könnyűek. Bár az édesség Európából indult világhódító útjára, Amerikában vált világhírűvé. Általában reggelire készítik, és tejszínnel, juharsziruppal, különféle öntetekkel, gyümölcsökkel kínálják. A méricskéléssel sem megy el sok időd, csak használj egy 2,5 decis bögrét!

Hozzávalók:

👉 3 bögre liszt
👉 2 bögre tej
👉 2 bögre gyümölcs
👉 0.5 bögre vaj
👉 0.5 bögre cukor
👉 2 db tojás
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só

Elkészítés:

Egy nagy tálban vegyítsd a lisztet, a sütőport, a kétféle cukrot és a sót. Válaszd szét a tojásokat, és a fehérjét verd kemény habbá. A sárgáját add a száraz keverékhez, majd öntsd hozzá részletekben a tejet, és tedd hozzá a puha vajat. Dolgozd simára a masszát. Akkor jó, ha sűrű, de még könnyen keverhető. Amennyiben túl lágy, adj még hozzá lisztet. Ha sűrűnek találod, tejjel lazíthatsz rajta.

A gofrisütőt melegítsd fel, kend meg kevés olajjal, és kanalazz bele a masszából. Süsd szép barnára, majd a maradék tésztával is hasonlóan járj el. Gyümölcsökkel, frissen sütve kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések