A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Extra puha joghurtos, sárgabarackos muffin: fél óra alatt megvan


Kánikulában az sem mellékes, hogy a muffint villámgyorsan asztalra teheted. A mennyei édesség sárgabarackkal még ellenállhatatlanabb.


A joghurtos muffin egyszerű, gyors, az alapreceptet pedig kedvedre variálhatod, idénygyümölcsökkel pedig még finomabb. Most érik a sárgabarack, így csempéssz belőle a tésztába! Attól sem kell tartanod, hogy ez a süti másnapra fojtós lesz, ugyanis a joghurt finom puhává varázsolja.

Hozzávalók:

👉 25 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 5 db sárgabarack
👉 2 dl joghurt
👉 2 db tojás
👉 1 dl olaj
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és habosítsd a kétféle cukorral. Add hozzá az olajat és joghurtot, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a tésztát. Végül óvatosan keverd hozzá a kis darabokra vágott sárgabarackot.

Egy muffintepsit bélelj ki kapszlikkal, és kanalazd a masszát a mélyedésekbe. Ne töltsd teljesen tele, mert a muffinok a sütőben jól megnőnek. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések