Az eset még tavaly decemberben történt, most vádat emeltek az ügyben.


A Debreceni Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a fiatalkorúval szemben, aki vásárlás közben pénztárcát lopott, tudatta a megyei főügyészség közleményben.

Mint írják, a 16 éves vádlott 2020. december 6-án délelőtt egy debreceni dohányboltban tartózkodott. Vásárlás közben észrevett egy pénztárcát a pult plexifallal elválasztott részén, és elhatározta, hogy ellopja.

A fiú kihasználta az eladó pillanatnyi figyelmetlenségét, és a pultról elvette a bolt tulajdonosának pénztárcáját, amit a kabátzsebébe rejtett, majd távozott az üzletből.
A vádlott buszra szállt, és ott ellenőrizte a pénztárca tartalmát, amiből kivette a sértett 30 ezer forint készpénzét, amit később elköltött.

A fiú másnap visszavitte a dohányboltba a pénztárcát, a sértett tárcában tartott irataival és bankkártyáival együtt. A vádlott a sértettnek 30 ezer forint lopási kárt okozott, ami nem térült meg – áll az ügyészségi közleményben.A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő fiatalkorú vádlottal szemben szabálysértési értékre, több közokirat és készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, és a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki, valamint az okozott lopási kár erejéig rendeljen el vagyonelkobzást.

DOSSZIÉ:

Bárándon húszmilliós támogatásból épül műfüves pálya 

Előtető épül majd a bárándi ravatalozóhoz  

Hagymát akart lopni a kaposvári férfi, de fennakadt a kerítésen 

Több jármű ütközött össze Mátrafüred határában, öten megsérültek 

Másfél milliós kárt okozott figyelmetlensége miatt egy teherautó sofőrje 

Szikszó és Encs között, nyerges vontató és kamion ütközött 

Egész hétvégén tartott a viharkárok felszámolása a Jászkunságban 

Villám csapott egy füzesgyarmati családi házba 

Szétverték a fejét a jégdarabok – kórházba kellett vinni egy férfit a vihar után (videó)