A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Másfél milliós kárt okozott figyelmetlensége miatt egy teherautó sofőrje


Az Egri Járási Ügyészség egy 64 éves teherautó sofőrrel szemben emelt vádat közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség és közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarásának vétsége miatt.


A férfi 2020. október 20-án délután érkezett egy billenős platójú tehergépkocsival a hatvani kavicsbányától a hatvan-szolnoki vasútvonal Hatvan, Görbeéri vasúti átjáróhoz, miután a bányában leöntötte a rakományát, egy nagy halom kavicsot – számolt be portálunknak Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Közlése szerint: a művelet befejeztével a vádlott még a bányában alsó helyzetbe állította a jármű billenőkarját, azonban az menet közben kiakadt és középső állásba ugrott, így a plató félállásba került, amit a vádlott figyelmetlenségből nem vett észre. Ezért a félig felemelt billenccsel próbált meg áthaladni a vasúti átjárón, ám ennek során a plató beleakadt az átkelő felett húzódó felsővezetékbe, amit leszakított. A vezeték magával rántotta a tartóoszlopokon elhelyezett függesztőket és szigetelőket, kitépett több alucsavart, valamint megsérült maga a tartószerkezet is.

Az így előállt helyzet veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát, mások életét és testi épségét. A pálya javítási munkálatai ugyan hamarosan megkezdődtek, de azok csak másnap hajnalra fejeződtek be, ezért a vasútvonalon hét személyszállító vonat összesen 151 percet, öt tehervonat 2082 percet késett, kimaradt három járat, és vonatpótló autóbusz járt tizenkét szerelvény részleges menetvonalán. A balesettel okozott anyagi kár a másfél millió forintot is meghaladta.

A járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki a gondatlan járművezetővel szemben.

DOSSZIÉ:

Szikszó és Encs között, nyerges vontató és kamion ütközött 

Egész hétvégén tartott a viharkárok felszámolása a Jászkunságban 

Villám csapott egy füzesgyarmati családi házba 

Szétverték a fejét a jégdarabok – kórházba kellett vinni egy férfit a vihar után (videó) 

A körzeti megbízottak öt és fél millió forint értékű körözött Volkswagent fogtak 

Ittasan hajtott fának egy ságvári sofőr 

Árokba hajtott egy autó az M3-ason Mezőkövesdnél

A szabályok betartása is segített volna elkerülni egy halálos balesetet, de az is, ha másképp reagál a két sofőr 

A vihar miatt elmaradt szúnyogirtást pótolnák Szolnokon 

Részeg volt a sofőr, aki felborult az autójával Eresztvénynél 

Mobiltelefontolvajt keresnek a szegedi rendőrök: fotó is van az enyveskezűről 

Kiszerelt pár alkatrészt szomszédja kocsijából hogy ne tudja használni 

1100 doboz adózatlan dohányt találtak a Heves megyei csempész kocsijában 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések