A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyári borsós, petrezselymes krumplipüré: a sok vajtól lesz jó krémes


A megszokott krumplipüré zöldborsóval és petrezselyemmel feldobva változatosságot visz a konyhádba.


Jó néha a megszokott ételeknek egy kicsit új köntöst adni. A krumplipüré például egészen más, friss és egészséges köretté válik, ha zöldborsóval és petrezselyemmel dobod fel. Most kapsz friss zöldborsót, abból még finomabb lesz. Akárcsak a hagyományos változatot, ezt is a jó minőségű vaj teszi krémessé. Ha a petrezselymet a borsóval együtt turmixolod össze, a felaprításával sem kell bajlódnod.

Hozzávalók:

👉 1 kg krumpli
👉 20 dkg kifejtett zöldborsó
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 csokor petrezselyem
👉 0.5 dl tej
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, sós vízben főzd puhára, és ha kész, szűrd le. Add hozzá a vajat és a tejet, sózd, borsod, és törd át krumplinyomóval. A zöldborsót pár perc alatt főzd meg. Szűrd le, és a letépkedett petrezselyemlevelekkel együtt pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben, végül a zöldborsópépet keverd össze alaposan a krumplipürével.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések