Hirdessen itt

Megint embercsempészeket fogtak az egyenruhások


Elfogták a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei azt a litván és moldáv állampolgárt, akik öt határsértőt próbáltak jogellenesen Magyarország területére szállítani – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság.


Azt írták, hogy az 51 éves sofőrt és 34 éves társát még pénteken, a kora délutáni órákban Ruzsa határában igazoltatták a rendőrök. Egy lengyel rendszámú, Volvo típusú személygépkocsiban utaztak, és rajtuk kívül öt határsértőt is találtak a járműben. A migránsok magukat afgán állampolgárnak vallották, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni.
Hirdetés

A rendőrök a sofőrt és társát előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol őrizetbe vették őket, és embercsempészés miatt indult büntetőeljárás ellenük.

Az embercsempészés alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Közben Csongrád-Csanád megyében a járőrök szombatra virradóra, alig 12 óra alatt összesen 32 határsértőt tartóztattak fel. A migránsokat Ásotthalmon, Kübekházán, Kiszomboron és Röszkén találták az egyenruhások.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések