Hirdessen itt

Tizenkét évet tölt rács mögött a gyomaendrődi drogdíler


A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően a Szegedi Ítélőtábla megváltoztatva a Gyulai Törvényszék ítéletét 12 évre súlyosította a börtönbüntetését annak az elkövetőnek az ügyében, akit az elsőfokú bíróság kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 10 év szabadságvesztésre ítélt.


A többszörösen büntetett előéletű, középkorú gyomaendrődi férfi mintegy két éven keresztül különböző kábítószereket szerzett be és értékesített több személynek Békés megyében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítására irányuló ügyészségi fellebbezését fenntartotta, mert úgy ítélte meg, hogy a nem jogerős ítélettel kiszabott büntetés tartama nem igazodik megfelelően a bűncselekmény tárgyi súlyához és a bűnösségi körülményekhez.

A Szegedi Ítélőtábla másodfokú ítéletében a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyetértett, és megállapította, hogy a többszörös és különös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben a nem jogerősen kiszabott 10 év szabadságvesztés aránytalanul enyhe, ezért a büntetési célok érvényesülése érdekében a szabadságvesztést súlyosította.

A másodfokú bíróság döntésével az ügy jogerősen befejeződött.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések