A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lédús és feszes marad a meggy, ha így tárolod: 4 szuper ötlet, amivel sokáig friss marad


A meggy akkor igazán finom, ha friss és cseppet sem fonnyadt: hogyan maradhat ilyen?


Dinnye, eper, sárgabarack? Nehéz lenne megmondani, melyik gyümölcsnek van a leginkább nyáríze, de az biztos, hogy a meggy mind közül az egyik legfrissítőbb.

Savanykásságával, üdeségével ez a gyümölcs a legforróbb napokon is képes felpezsdíteni az embert, ráadásul C-vitaminban és antioxidánsokban is gazdag. Hogy minél tovább élvezhesd a frissen vásárolt meggyet, tárold okosan!


Fontos, hogy már a zöldségesben vizsgáld meg a szemeket. Amennyiben fényesek, feszesek, és nem eresztettek levet a ládában, kellőképpen frissek lehetnek. Azt is fontos ellenőrizni, megvan-e a száruk. Ha nincs, akkor a gyümölcs jóval hamarabb fog megpuhulni, mint szárasan.

Éppen ezért az első aranyszabály a meggy tárolásában, hogy ne szárazd le azt, hanem hagyd meg azokat a szemeken, és csak fogyasztás után szabadítsd meg őket tőlük. Ha kihúzgálod a szárakat, az épp olyan, mintha lyukat ejtenél egy strandlabdán. A meggy levet ereszt, és gyorsan veszíteni fog a feszességéből.

A második dolog, amit megtehetsz, hogy a meggy tovább maradjon friss, hogy nem mosod meg idő előtt, csak mielőtt megennéd. Mivel a gyümölcs bogyós, szinte biztos, hogy nem tudod majd maradéktalanul leitatni a szemekről a vizet, ettől pedig penészedésnek indulnak a szemek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések