A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni házi málnaszörp, amit csak pár percig kell főzni: a legjobb hűsítő nyári napokra


A házi málnaszörp télen-nyáron frissítő, finom ital, és az elkészítése sem bonyolult.


Ha te is nosztalgiával gondolsz a nagyi málnaszörpjére, de még soha nem mertél magad megpróbálkozni az elkészítésével, van egy jó hírünk: egyáltalán nincs szó bonyolult műveletről. Az igazi házi szörphöz tartósítószert sem kell adni, ugyanis a viszonylag nagy mennyiségű cukor és a hőkezelés gondoskodik arról, hogy sokáig elálljon, így télire is marad az isteni finom italból.

Hozzávalók:

👉 1 kg málna
👉 1 l víz
👉 45 dkg cukor

Elkészítés:

A málnát folyó víz alatt nagyon alaposan mosd meg, és egy liter vízben tedd fel főni. Amikor a víz felforrt, tedd a lángot takarékra, és így főzd tovább lassú tűzön nagyjából húsz percig, amíg a víz szép sötétpiros lesz. Akkor szűrd le, passzírozz ki belőle minden levet, a gyümölcsöt pedig tedd félre. A levet tedd vissza a tűzre, add hozzá a cukrot, és főzd addig, amíg a cukor teljesen felolvad. Várd meg, amíg kihűl, öntsd tiszta üvegekbe, és zárd le. Hónapok múlva is örömmel fogyaszthatod majd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések