A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hirtelensült, omlós, szaftos sertésszelet: a fokhagymás páctól lesz olyan finom


Grillen vagy olajban kisütve egyaránt laktató, fejedelmi a fűszeres tarja. Elkészítés előtt egy éjszakát érleld a fokhagymás pácban!


A tarja a sertés talán legfinomabb része: kicsit zsíros, ezért diétásnak semmiképpen nem számít, viszont szaftos, omlós, és sokféleképpen elkészíthető. Nem fog sütés közben kiszáradni, a fokhagymás pácban pedig biztos, hogy nem fogsz csalódni. Ha elővetted a grillsütőt, azon készítsd el!

Hozzávalók:

👉 8 szelet sertéstarja
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 dl olaj
👉 1 teáskanál majoránna
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

Az olajat keverd össze a majoránnával, a rozmaringgal és a zúzott fokhagymával. A tarjaszeletek széleit vagdosd be, hogy sütéskor majd ne ugorjanak össze. Dörzsöld be sóval és borssal, majd forgasd meg a fokhagymás pácban. Lefedve érleld a hűtőben egy éjszakát, hogy az ízek teljesen átjárják a húst.

Másnap egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és lefedve, időnként megfordítva 20 perc alatt süsd a tarját puhára. Grillrácson is gyorsan elkészítheted.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések