A lágy piskótát az édeskés tejszín és fanyar málna ellenállhatatlanná varázsolja.
A málna az egyik legzamatosabb gyümölcs, amit nyáron frissen, télen mirelitváltozatban is a tortába csempészhetsz. A klasszikus piskótát nem ördöngösség elkészíteni. Ha citromlevet is teszel a habba, akkor a piskóta könnyű és magas lesz. A sütő ajtaját ne nyitogasd, különben a tészta összeesik. Ha biztosra akarsz menni, bátran vesd be a sütőport. A tejszínt könnyebben felvered, ha jó hideg.
Hozzávalók:
A tésztához👉 6 db tojás
👉 6 evőkanál liszt
👉 6 evőkanál cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 db citrom
👉 1 csipet só
A tejszínes krémhez
👉 4 dl tejszín
👉 2 csomag habfixáló
👉 2 evőkanál porcukor
A tetejére
👉 40 dkg málna
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, a fehérjét a sóval és egy teáskanál citromlével verd kemény habbá. Egyesével add hozzá a tojások sárgáját, majd kanalanként dolgozd hozzá a cukrot, és mehet hozzá a citromhéj is. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és spatulával dolgozd csomómentesre. A homogén masszát simítsd sütőpapírral bélelt tortaformába, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25 perc alatt.A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval és a cukorral. A piskótát vágd ketté, és a közepébe kenj krémet, majd halmozz rá málnát. A maradék tejszínt simítsd a tetejére és az oldalára, és rakd ki a gyümölccsel. Tedd a hűtőbe legalább négy órára.
0 Megjegyzések