A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi csemege uborka sok kaporral és fokhagymával: így lesz finom ropogós


Most spájzolj be télire! Ha így teszed el a csemege uborkát, hónapok múlva is friss lesz.


Csemege uborkát eltenni többféleképpen lehet, hidegen gyerekjáték! Még a felöntőlevet sem kell felforralni, és a dunsztolást is megúszod. Fontos, hogy csak ép, egészséges uborkát válogass össze. Ha kevés borként is teszel a felöntőléhez, sokáig megőrzi szép színét, és ropogós marad.

Hozzávalók:

👉 2.5 kg uborka
👉 3 dl víz
👉 2 dl ecet
👉 3 evőkanál só
👉 5 evőkanál cukor
👉 2 csomag kapor
👉 5 gerezd fokhagyma
👉 2 db babérlevél
👉 1 evőkanál mustármag
👉 1 evőkanál bors
👉 1 mokkáskanál borkén

Recept idők

Az üvegeket sterilizáld, a legegyszerűbb, ha mikróban a legmagasabb fokozaton járatod egy percig, esetleg mosogatógépbe teszed. Az uborkákat alaposan dörzsöld meg. Ha lehet, kefe helyett új dörzsiszivacsot használj. Jól mosd meg, majd hagyd lecsöpögni. Egy tálban keverd össze a vizet, az ecetet, a borként, a sót és a cukrot. Ne lepődj meg, a lé pezsegni fog.
 
Az üveg aljába tegyél kaprot, majd rendezd el benne szorosan az uborkákat. Rakj melléjük fokhagymát, mustármagot, babérlevelet, borsot. Öntsd fel annyi ecetes lével, hogy mindent ellepjen. A tetőt csavard az üvegre. Takard le konyharuhával, és pihentesd egy éjszakán át, majd másnap mehet is a polcra. Érleld legalább egy hónapig, utána bontsd csak fel. Ha gyöngyözni kezd, ne ijedj meg, nincs baja!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések