A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ágszakadás, balesetek, autótűz: rengeteg dolga volt vasárnap a megyei tűzoltóknak


Hajdúszovátnál több mint kétszáz körbála lángolt, Hajdúhadházon szén-monoxid-érzékelő jelzett be. Ügyeleti hírek.


Vasárnap délelőtt egy tízméteres akácfa törzse kettéhasadt Berettyóújfaluban, a Budai Nagy Antal utcában. A fa a gyalogosforgalmat veszélyeztette. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik dugólétrán át motoros láncfűrésszel kivágták a fát – írja ügyeleti összefoglalójában a megyei katasztrófavédelem.

Hosszúpályiban, a Sport utcában egy családi ház udvarán egy személyautó teljes terjedelmében lángolt. A tűzhöz a létavértesi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Kigyulladt egy autó Berettyóújfalu közelében, a 47-es számú főúton. Az autó motortere égett. A tüzet a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltották az ott lévők, így az egység az utómunkálatra avatkozott be.

Hajdúszoboszlón, a Kabai úton két autó ütközött össze. A helyi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat.

Kilenchektáros területen tarló és 212 körbála lángolt Hajdúszovát külterületén vasárnap. Az esethez a hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik három vízsugárral határolták körbe a lángokat.

Zsákán, a Dankó utcában háromszáz négyzetméteren égett a gaz, ezért vonultak a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók. Az egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezte meg a tüzet.

Tíz hektáron égett a legelő Földes és Derecske között vasárnap délután. A püspökladányi és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Egy hatméteres vadszilvafa egyik ága kerékpárútra hasadt Debrecenben, a Mester utcában. A helyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eltávolították az ágat láncfűrész segítségével.

Két autó ütközött össze vasárnap este Debrecen közelben, a 4-es számú főúton. Az egyik járműben öten utaztak, közülük három ember az összeroncsolódott autóba szorult. A debreceni hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezéssel szabadították ki őket, és átadták a mentőszolgálatnak. A műszaki mentés a rendőrség teljes útzára mellett zajlott.

Szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket késő este egy földszinti lakás fürdőszobájában Hajdúhadházon, a Nagyág utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult a helyszínre. Az érzékelő magas szén-monoxid koncentrációt jelzett. A ház két lakóját a mentőszolgálat további vizsgálatokra kórházba szállította.

Rendőrség: kilenc elfogás, öt tettenérés

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül egy súlyos, kettő pedig könnyű sérüléssel végződött – olvasható a police.hu-n.

A szolgálatot ellátó állomány kilenc személyt fogott el, akik közül öt főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy személyt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján, három külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 12 személyt állítottak elő, közülük hat főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hét esetben történt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések