Pitához, sültekhez, mártogatósként is kiváló a görögök uborkás finomsága, a tzatziki, főleg jól behűtve.
A tzatziki a grillszezon kedvence, ráadásul szuper könnyű elkészíteni. Az egyetlen titka az, hogy az uborkát megfelelően ki kell csavarni, mielőtt a joghurtba kevernéd, különben a szósz túlságosan vizes lesz. Sokan raknak hozzá fokhagymát is, továbbá kaporral és mentával is ízesítheted.
Hozzávalók:
👉 2 db uborka
👉 3 dl görög joghurt
👉 1 evőkanál aprított kapor
👉 2 teáskanál olívaolaj
👉 1 teáskanál citromlé
👉 só
Elkészítés:
Az uborka végeit vágd le, meghámozni nem kell. Mosd meg, reszeld le, sózd be, és tedd a hűtőbe 20-30 percre. Nyomkodd ki belőle a nedvességet, kicsit át is törölgetheted papírtörlővel. Rakd egy tálba a joghurtot, az olívaolajat, az apróra vágott kaprot, a citromlevet, majd keverd össze.
Kóstold meg, és szükség esetén adj még hozzá ízesítőt. Tálalhatod azonnal a tzatzikit, vagy akár hűtheted és pihentetheted, hogy az ízek jól összeérjenek. A maradék néhány napig friss marad.
0 Megjegyzések