Készíts ínycsiklandó dinnyesalátát kecskesajttal és rukkolával gazdagítva!


A görögdinnyéhez nagyon jó passzolnak a különböző, karakteres ízű sajtok, mint például a kecskesajt. Nyári estéken, amikor a nagy meleg miatt nem is kívánsz nehezebb vacsorát, a kecskesajtos dinnyesaláta biztos, hogy felfrissít, és jól is laksz tőle. A kecskesajtot és a sót csak tálaláskor add a salátához, mert ha sokáig állnak együtt, a só kivonja a nedvességet a dinnyéből, és nem lesz olyan finom.

Hozzávalók:

👉 50 dkg görögdinnye
👉 30 dkg kecskesajt
👉 5 dkg rukkola
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 0.5 citrom leve
👉 0.5 lime leve
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A görögdinnyét kockázd fel. Helyezd egy tálba, és keverd hozzá a megmosott rukkolaleveleket. Egy kisebb tálban keverd össze az olajat a citrom és a lime levével, adj hozzá borsot, és locsold meg vele a salátát. Tálalásig tartsd a hűtőben. Közben a kecskesajtot is kockázd fel. Tálaláskor keverd a sajtot is a dinnyéhez, és ízlés szerint sózd is meg. Felkarikázott citrommal és lime-mal díszítheted az adagokat.