A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Félmillió forintot ajánlottak fel annak, aki információval tud szolgálni a csengelei tolvajról


Ritkán tűz ki nyomravezetői díjat a Csongrád-Csanád Me­­gyei Rendőr-főkapitányság. Főleg akkorát, amekkorát a na­­pokban egy Csengelén történt lopás miatt.


Félmillió forintot ajánlottak fel annak, aki információval tud szolgálni arra vonatkozóan, hogy ki lopott el tíz darab Starfire 6000 típusú antennát egy telephelyről, amivel 8 millió 600 ezer forint kárt okozott.
Hirdetés

A Starfire 6000 egy új generációs műholdvevő, aminek a segítségével minden eddiginél pontosabban tudnak például aratni a kombájnok. Magáról a lopásról egyelőre annyit tudni, hogy valaki még május 27-én ment be a mezőgazdasági gépeket árusító csengelei telephelyre, és mostanáig is bottal ütik a nyomát.

Azt kérik, hogy aki tud valamit az esetről, szóljon a rendőröknek, és ha jó tippet ad, megkapja a félmillió forintot. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

Tekintsük most át, mi is a nyomravezetői díj. Azt a fővárosi, az országos és a megyei rendőr-főkapitányságok vezetői adhatják ki, ha úgy látják, hogy így hamarabb elkaphatják a tettest. A rendőrség által felajánlott összeghez bárki hozzáadhat, például egy meglopott vállalkozás is. Érdekesség, hogy a tettes nem kaphatja meg a pénzt, ha saját maga nyo­­mára vezeti a rendőrséget.

Az elmúlt évek statisztikai adatai alapján a rendőri szervek éves szinten átlagosan negyven esetben fordulnak az állampolgárokhoz segítségért nyomravezetői díj kitűzésével, amely átlagosan ötszázezer forint alatti összeget jelent. A díjkitűzést a rendőrség indoklás nélkül bármikor visszavonhatja. A nyomravezető kilétét személyvédelmi okokból a hatóság nem hozza nyilvánosságra, az szolgálati titoknak számít.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések