A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hajdúszoboszlón a volt Gázláng pályán komplex fejlesztés kezdődik


Amatőr- és diáksportfejlesztés céljára kívánja hasznosítania a volt Gázláng pálya területét Hajdúszoboszló önkormányzatának képviselő-testülete, ezért új funkciók tervszerű kidolgozását támogatja.


Idetartozik egy 90-szer 120 méteres füves labdarúgópálya (azon belül négy kisméretű focipálya kialakításával); egy rekortán kosár- és kézilabdapálya; egy 400 méter hosszú, legalább négysávos, rekortán futópálya; két strandfoci-, strandröplabda- és strandkézilabda-pálya; egy fedett kültéri kondipark és egy kiszolgáló létesítmény.

Szilágyiné Pál Gyöngyi városfejlesztési irodavezető tájékoztatása szerint mindemellett kerítés, zajvédő fal létesül, utcabútorok (padok, asztalok, ivókutak, kerékpártárolók, okospadok, kandeláberek), valamint közmű- és közlekedési infrastrukturális elemek is lesznek. Ez utóbbiak közé tartozik a víz, szennyvíz, csapadékvíz, elektromos, gáz, internet, térfigyelő kamera, térvilágítás, továbbá a közúti kapcsolatok, parkolók, sétányok kialakítása is.

Terveznek parkosítást és növénytelepítést, ugyanakkor egy munkacsarnok helyét is kijelölik a további fejlesztések érdekében. Mint azt a szakembertől megtudtuk, a bizottság módosító javaslata mellett azt is megfogalmazta a hajdúszoboszlói képviselő-testület, hogy a polgármesteri hivatal készítse elő az ingatlan önkormányzati tulajdonba vételét, mivel a terület jelenleg a Városgazdálkodási Nonprofit Zrt. tulajdonát képezi - tudta meg a Napló.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések