A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat, jelentős értékre elkövetett lopás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.


A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2021. május 27-én 3 óra 35 perc körül ismeretlen tettes behatolt egy mezőgazdasági gépeket árusító csengelei telephelyre, majd onnan – az ott tárolt és értékesítésre váró – új John Deere típusú traktorokról leszerelt és eltulajdonított 10 darab Starfire 6000 típusú antennát. A bűncselekménnyel okozott kár: 8.600.000 forint. – írja a rendőrség weboldalán.

A bűncselekmény elkövetőjének felderítésére tett intézkedések ez idáig eredményre nem vezettek.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben információval rendelkezik, jelentkezzen náluk.

👉 A névtelenség megőrzése mellett bejelentés tehető a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság 06-62-562-400-as hívószámán, továbbá az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es segélyhívó telefonszámon.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője bruttó 500.000 forint azaz ötszázezer forint díjat tűzött ki a nyomravezetőnek.

A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövetők személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövetők azonosíthatóvá, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.