A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki nagy dózisú hormonkészítményt tartott magánál engedély nélkül határátlépésekor.


Az ügyészség közleményében leírja, hogy a vádirat szerint a vádlott 2021. május 10. napján, a hajnali órákban egy Szerbiából Magyarországra tartó busz utasaként lépett be az országba a röszkei határátkelőhelyen. Az eljáró pénzügyőr kérdésére tagadta, hogy nála bármilyen bejelentési vagy engedélyezési kötelezettség alá eső áru volna, azonban a busz csomagterében elhelyezett poggyászából, 20 dobozban 100 db ampullányi folyadék került elő.

Az ampullák testépítők által izomtömegnövelésre gyakran alkalmazott, olyan vényköteles gyógyszert tartalmaztak, melynek magyarországi forgalomba hozatala jelenleg nem engedélyezett, s arra a vádlott orvosi rendelvénnyel sem rendelkezett. A férfi által behozott mennyiség jóval meghaladta egy átlagos beteg éves szükségletét, az egy testépítő kb. 10 havi adagjának felelt meg.

A vádlottat a járási ügyészség gyógyszerhamisítás bűntett elkövetésével vádolja. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.