A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Börtönből szabadulása napján bűnözött – ismét elítélte a bíróság


A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.


A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott 2020 júniusában büntetés-végrehajtási intézetből szabadult, éppen hazafelé tartott, amikor a miskolci buszpályaudvaron várakozva észrevette, hogy a sértett az egyik padon ül és a fejét a térdére hajtva alszik, miközben a mobiltelefonja mellette van. A vádlott magához vette a telefont, amellyel 20 ezer forint kárt okozott.

A bíróság védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntette miatt 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat, egyúttal megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A vádlott és védője enyhítés iránt fellebbezett, az ügyészség a jogorvoslati nyilatkozatra 3 munkanapot fenntartott, így az ítélet nem jogerős.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések