Hirdessen itt

A macskái miatt támadt szomszédjára a miskolci férfi


A Miskolci Járásbíróság – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, aki macskái miatt kialakult vita hevében támadt a szomszédjára Miskolcon.


A megállapított tényállás szerint a vádlott és a szomszédja haragban voltak egymással, mert a sértett korábban hatósági bejelentést tett a vádlott portáján tartott macskák nagyobb száma miatt.

2020. augusztus 30-án a két férfi az utcán találkozott, amikor a vádlott felelősségre vonta a sértettet a macskákkal kapcsolatos bejelentése miatt.

A vita hevében a vádlott trágár szavakkal szidta a sértettet, mire a férfi, aki nem akart további szóváltást, a lakására indult.

Ekkor a vádlott felvett a földről egy követ, mellyel meg akarta ütni a sértettet, azonban egy járókelő „vigyázz” kiáltása miatt a sértett hátra fordult és elvette a vádlottól a követ.

A vádlott tovább támadta a szomszédját, egy 120 centiméteres fa karóval akarta megütni. A sértett előbb kitért az ütések elől, majd megfogta a karót, minek következtében a vádlott földre esett.

A vádlott továbbra sem engedte el a husángot, azonban a sértett kirántotta a kezéből és távozott a helyszínről.

A bíróság garázdaság bűntette miatt 100 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a vádlottal szemben. A büntetővégzés jogerős.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések