A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Barackos, túrós süti omlós tésztából: a tetejére roppanós morzsa kerül


A túró és a sárgabarack már sokszor bizonyított együtt. A gyümölcs a könnyű morzsás pitét finomabbá, nyáriassá varázsolja.


Ez a túrós pite senkit nem állít nagy kihívás elé. Ha gyorsan állítod össze, és pihenteted egy kicsit a hűtőben, finom omlós lesz. Előnye, hogy csak egy lapot kell kinyújtani, a maradék tésztát pedig morzsold a túrós rétegre. Már a látványa is csábító, az íze pedig ismétlést követel.

Hozzávalók:

A tésztához
👉 40 dkg liszt
👉 15 dkg zsír
👉 5 dkg cukor
👉 1.5 dl tejföl
👉 1 db tojássárga
👉 2 teáskanál sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só

A töltelékhez
👉 60 dkg sárgabarack
👉 50 dkg túró
👉 1.5 dl tejföl
👉 1 db tojásfehérje
👉 3 evőkanál cukor
👉 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, majd keverd össze a sóval, a kétféle cukorral, a sütőporral, és gyors mozdulatokkal morzsold össze a zsiradékkal. Amikor elég morzsalékos, add hozzá a tejfölt és a tojássárgát, majd gyúrd össze. Rugalmas, könnyen formázható masszát kell kapnod. Formázz belőle cipót, és tedd a hűtőbe legalább fél-egy órára.

Közben készítsd el a tölteléket. A túrót villával törd össze, majd add hozzá a cukrokat, és lazíts a masszán tejföllel. A fehérjét verd kemény habbá, és forgasd a túróhoz.

Oszd két részre a tésztát, és az egyik felét nyújtsd ki lisztezett felületen, és egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Simítsd rá a túrót, rakd rá a barackot, és a maradék tésztát morzsold a süti tetejére. Süsd 170 fokon körülbelül 30-35 percig, amíg aranybarna nem lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések