Hirdessen itt

A hagyományos krumplis lángos receptje: ezt biztosan nem rontod el


Hagyományos krumplis lángost sütni egyszerűbb, mint gondolnád, és biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz tudni eleget készíteni belőle.


Magyarországon talán nincs is gyerekkor lángos nélkül. A strandok legnépszerűbb ételét te is elkészítheted otthon, ráadásul ha megtanulod, onnantól fogva bármelyik évszakban lehetőséged lesz lángosozni. Ízlés szerint fokhagymát, tejfölt, reszelt sajtot, vagy akár juhtúrót, lilahagymát, pirított bacont is tehetsz a tetejére.

Hozzávalók:

👉 50 dkg krumpli
👉 50 dkg liszt
👉 2.5 dkg friss élesztő
👉 2 dkg vaj
👉 1.5 dl tej
👉 1 kávéskanál cukor
👉 1 tojás
👉 0.5 l olaj a sütéshez

Elkészítés:

A krumplit vágd kockákra, főzd ki sós vízben, szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni. A tejhez adj egy kávéskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, takard le, és tíz perc alatt futtasd fel. A vajat olvaszd fel. A már kihűlt krumplihoz szitáld hozzá a lisztet, üsd bele a tojást, csorgasd hozzá az olvasztott vajat és az élesztős tejet, és gyúrj belőle sima tésztát. Takard le, és meleg helyen keleszd fél órát.

Ha a tészta megnőtt, lábosban forrósítsd fel az olajat. A tésztából szaggass öklömnyi darabokat, dobd az olajba, és mindkét oldalukat süsd pirosra. Csöpögtesd le, várd meg, amíg picit kihűl, és még frissen fogyasszátok el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések