A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajttal, friss zöldfűszerekkel töltött csirkemell ropogós bundában


Ez az isteni, sajttal töltött csirkemell úgy még finomabb, ha friss zöldfűszerekkel is feldobod.


A sajttal töltött csirkemell fejedelmi, és nem is különösebben bonyolult fogás. Ebben a változatban lágy krémsajt bújik meg a felgöngyölt hús belsejében, amelyet friss, illatos zöldfűszerek varázsolnak ínyenccé. A bazsalikom, az oregánó, a snidling és a kakukkfű négyese verhetetlen. A ropogósra sült, aranyszínű bunda már csak a ráadás.

Hozzávalók:

👉 70 dkg filézett csirkemell
👉 15 dkg tejszínes krémsajt
👉 1 evőkanál friss bazsalikom
👉 1 evőkanál friss oregánó
👉 1 evőkanál friss kakukkfű
👉 0.5 csokor snidling
👉 só
👉 bors

A panírhoz
👉 4 evőkanál liszt
👉 4 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 tojás
👉 bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A húst vágd nagyobb szeletekre, enyhén klopfold ki, sózd meg, és tedd félre. A fűszernövényeket aprítsd fel, keverd össze a krémsajttal, sózd, borsozd, és ezt a keveréket kend a hússzelet egyik felére. Hajtsd rá a másik oldalát, rögzítsd hústűvel vagy fogvájóval. Minden szelettel hasonlóan járj el. Panírozd be a szokásos módon, azaz forgasd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába.

Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a húsokat legalább félig ellepje. Ha már elég forró, tedd bele a csirkéket, és közepes lángon süsd át a tekercseket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések