Most a túrógombócba is rejts eperszemeket! Akkor a legfinomabb, amikor szinte remegős.
A túrógombóc megunhatatlan desszert. Ha fokoznád az élvezetet, dobd fel édes eperszemekkel. Könnyen és gyorsan összeállíthatod, ám előfordulhat, hogy szétesik, esetleg túl kemény lesz. Ezekkel az arányokkal bátran próbálkozhatsz. A siker nagyban függ a túró minőségétől, inkább zsíros, házi változatot használj. Feltétlenül rakd a túrós masszát a hűtőbe, mielőtt kifőzöd, hogy a búzaszemek megduzzadjanak. Készíts hozzá selymes vaníliasodót, és kínáld a gombócokhoz!
Hozzávalók:
👉 50 dkg túró
👉 7 evőkanál búzadara
👉 3 db tojás
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 0.5 db citrom
👉 18 dkg zsemlemorzsa
👉 3 evőkanál olaj
Elkészítés:
A túrót villával törd össze, majd a tojássárgával, a vaníliás cukorral, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a búzadarával keverd össze. A tojásfehérjét verd fel, forgasd a túrós masszához, és tedd a hűtőbe fél órára.
Közben a zsemlemorzsát pirítsd meg olajon. Az epret csumázd ki, és mosd meg. Egy nagy fazékban forralj vizet. A túrós keverékből formázz kis gombócokat úgy, hogy a közepükbe nyomj egy-egy szem epret. Rakd forrásban lévő vízbe. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, várj egy-két percig, majd óvatosan szedd ki, és forgasd a pirított zsemlemorzsába. Tálaláskor szórd meg porcukorral.
0 Megjegyzések